Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Laatste nieuws

 • -

  Resultaten Gezondheidsmonitor Jeugd 2023

  Vanaf vandaag zijn de resultaten van de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023 beschikbaar.  

  Minder tweede- en vierdeklassers zijn positief over hun eigen gezondheid dan voorgaande jaren. Ook hun mentale gezondheid laat te wensen over. Daarnaast zien we een toename van ongezond gedrag, zoals vapen en problematisch gebruik van sociale media. Dit blijkt uit de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023. In de regio Gelderland-Midden hebben bijna 8.000 leerlingen deelgenomen aan het onderzoek in het najaar 2023.

   

 • -

  Factsheet mentale gezondheid in Gelderland-Midden

  Het gaat niet goed met de mentale gezondheid van mensen in Nederland. Verschillende onderzoeken hebben de afgelopen jaren laten zien dat steeds meer mensen psychische klachten hebben. Vooral onder jongeren is er een grote stijging te zien. Maar hoe gaat het met de mentale gezondheid van de inwoners in onze regio?
 • -

  Luchtvervuiling

  Vanaf februari 2024 staan cijfers over de (gezondheidseffecten van) luchtvervuiling op Gelderland-Midden in cijfers. Je vindt er onder meer informatie over de blootstelling aan fijnstof en stifstofdioxide. Ook vind je informatie over vroegtijdige sterfte en astma bij kinderen door luchtvervuiling per gemeente.
 • -

  Overgewicht bij kinderen

  Vanaf januari 2024 zijn de percentages overgewicht van 5-6-jarigen, 10-11-jarigen en 13-14-jarigen gepubliceerd. De percentages zijn beschikbaar voor de jaren 2011 tot en met 2022 per gemeente en per leeftijdscohort.

   

Ouder nieuws